hozzávalók 6 főre
- 15 dkg meggy (befőtt)
- 2,5 dl meggylé (befőtt)
- 20 dkg 70%-os étcsokoládé
- 10 dkg teavaj + a formák kikenéséhez
- 8 dkg kristálycukor
- 4 nagy tojás
- 1 csapott ek liszt
- 2 csapott ek cukrozatlan kakópor + a formák szórásához
- 25 dkg mascarpone
- 1 vaniliarúd kikapart belseje
- 1 csapott ek porcukor
elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- A krémhez kikeverjük a mascarponét a vaníliarúd kikapart belsejével, a porcukorral és egy csipet sóval. Hűtőbe tesszük.
- A csokit gőz felett a vajjal összeolvasztjuk. A meggyeket negyedeljük, majd a meggylével, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 5 percig forraljuk, leszűrjük és papírtörlőre tesszük. A meggylevet visszaöntjük a lábasba. A csokit és a meggyet is hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amíg a csoki és a meggy hűl, kikenjük a szufléformákat vajjal és megszórjuk kakaóval.
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval. Beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet, majd hozzákeverjük a vajas csokit és a meggyeket.
- A masszát a formákba kanalazzuk és betesszük a forró sütőbe. 8 percig sütjük 200 fokon. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
- Amíg sül, a maradék meggylevet beforraljuk 1 cs vaníliás cukorral.
- Amikor kész, kivesszük a sütőből, azonnal tányérra borítjuk, a mascarpone krémmel és a meggyszósszal táláljuk.
sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
hőlégkeveréses