Meggyes csokoládé szuflé recept
2012. december 18. írta: Ági1027

Meggyes csokoládé szuflé recept

szufle_jpg_crop_display1_1355824975.jpg_421x289

hozzávalók 6 főre
  • 15 dkg meggy (befőtt)
  • 2,5 dl meggylé (befőtt)
  • 20 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 10 dkg teavaj + a formák kikenéséhez
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 nagy tojás
  • 1 csapott ek liszt
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakópor + a formák szórásához
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 vaniliarúd kikapart belseje
  • 1 csapott ek porcukor
elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A krémhez kikeverjük a mascarponét a vaníliarúd kikapart belsejével, a porcukorral és egy csipet sóval. Hűtőbe tesszük.
  3. A csokit gőz felett a vajjal összeolvasztjuk. A meggyeket negyedeljük, majd a meggylével, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 5 percig forraljuk, leszűrjük és papírtörlőre tesszük. A meggylevet visszaöntjük a lábasba. A csokit és a meggyet is hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Amíg a csoki és a meggy hűl, kikenjük a szufléformákat vajjal és megszórjuk kakaóval.
  5. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval. Beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet, majd hozzákeverjük a vajas csokit és a meggyeket.
  6. A masszát a formákba kanalazzuk és betesszük a forró sütőbe. 8 percig sütjük 200 fokon. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
  7. Amíg sül, a maradék meggylevet beforraljuk 1 cs vaníliás cukorral.
  8. Amikor kész, kivesszük a sütőből, azonnal tányérra borítjuk, a mascarpone krémmel és a meggyszósszal táláljuk.

 

sütési hőfok:
200°C
sütési mód:
hőlégkeveréses

A bejegyzés trackback címe:

https://puspokfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr914971273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása